Három természetes gyomirtószer, amit ki kell próbálnod

április 3rd, 2017

Tudjuk, hogy a mesterséges gyomirtók nagyon rosszat tesznek a környezetnek – és nem csak a talajnak, a növényeken élő rovaroknak és állatoknak is. Vannak alternatívák, amiket kipróbálhatsz, ha szeretnéd környezetbarát módon rendbe tenni a kertedet – ehhez mutatunk most tippeket!

Irtás dihidrogén-monoxiddal

A dihidrogén-monoxid tökéletes gyomirtószer lehet – ezt a legegyszerűbb elkészíteni is, és hacsak nem öntöd magadra a forró vizet, akkor a legbiztonságosabb is rád, valamint a környezetre nézve. Hogy miért? Mert a dihidrogén-monoxid valójában sima víz! Persze nem azt mondjuk, hogy kezd el öntözni a gazokat, hanem azt, hogy forrald fel a vizet, és így öntsd rájuk a forró folyadékot. Ez nagyon hatékony lehet olyan területeken, ahol nincsenek megőrizni kívánt növények, így például a járdaszigeteknél, vagy a bepalántázni kívánt földeknél.

A nátrium-klorid a barátod

Megint nagyon tudományos nevét használjuk a vegyszernek, pedig csak az egyszerű konyhasóról van szó. Nem véletlen, hogy régen sóval szórták be azokat a földeket az őslakosok különböző területeken, amelyeket nem akartak a hódítók kezére adni – a sózott föld ugyanis teljesen terméketlen. Ha nem szeretnéd, hogy az egész földterületet tönkre tegye, magára a növényre kell szórnod – a legjobb, ha a gaz leveleire helyezed a sót, még akár feloldva is egy kis forró vízben.

A gyilkos ecet

Hasonló módon járhatsz el az ecettel is – ez a minden otthonban megtalálható alapanyag szintén megöli a gazokat, de a talajba jutva károsíthatja azt. Kend be a kéretlen növények levelét ecettel, és várd ki, amíg beszívják a számukra mérgező folyadékot. Maguktól fognak elpusztulni, akárcsak a sózás esetében, úgy, hogy sem a talajnak, sem a nem káros növényeknek nem lesz semmi bajuk.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb