Három ország felelős a következő évek zöld energiarobbanásáért

október 10th, 2017

A következő öt évben Kína, India és az Egyesült Államok lesz a felelős azért, hogy nagyon megnő majd a megújuló energia felhasználása a világon – derült ki a Nemzetközi Energiaügynökség statisztikáiból.

India a Nemzetközi Energiaügynökség (International Energy Agency, IEA) előrejelzése szerint a következő öt évben megduplázza a megújuló energiahasználatát, sőt, még akár ennél is tovább mehet. A szolár fotovoltaikus rendszerek és a szélből nyert energia az ország kapacitásnövekedésének a 90%-át teszi ki. Éppen ezért rekord alacsony áron lehet mindkét zöld megoldásból energiát nyerni.

2016-ban a globális fotovoltaikus rendszerek kapacitása több mint 50%-kal nőtt, a növekedés felét Kínának köszönhetjük. 2022-ig nagyjából 100 gigawattal nőhet a megújuló energia mennyisége, ami nagyjából annyi, mint a jelenlegi szénenergia-kapacitás. Szakértők szerint most jöhet a szolár fotovoltaikus rendszerek forradalma, egy új korszak, amely átírja az energiafelhasználásunkat.

Bár 2022-ben még mindig a szén marad az elektromos áram fő forrása, a megújulók és a szénalapú energia közötti szakadék szűkülhet, a zöld energia pedig rohamtempóban zárkózhat fel a környezetszennyező társai mellé.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb