Hamarosan nem lehet majd benzines kocsikat kapni a briteknél

augusztus 1st, 2017

Franciaország nemrég jelentette be, hogy 2040-re nem lehet már kapni az országban benzines és dízelautókat, az Egyesült Királyság pedig egy percig nem akar lemaradni – a szigetország ugyanekkorra tervez hasonló intézkedéseket.

Nem a franciák és az angolok az egyetlenek azonban, akik az elektromos autókban látják a jövőt, és akik ezért tenni is hajlandóak. Hollandia és Norvégia 2025-re tüntetné el az autókereskedésekből a környezetszennyező autókat, míg Németország és India 2030-ra tűzte ki ezt a célt.

A BBC szerint az angoloknak az elsődleges céljuk az a megszorításokkal, hogy a légszennyezést csökkentsék, aminek a közlekedés a fő okozója. Nem is csoda, hogy ilyen sürgős nekik a helyzet: kutatások kimutatták, hogy az Egyesült Királyságban évente 40 ezer ember esik áldozatául olyan betegségeknek, amelyek a légszennyezéshez és a szálló por megemelkedett mennyiségéhez köthetők.

Az Egyesült Államokban az üvegházhatású gázok kibocsájtásának 27 százalékáért a közlekedés a felelős, és ez főként az autókat érinti. Ami az egész bolygót illeti, a közlekedés az összes károsanyag-kibocsájtás egyötödéért felel. Éppen ezért rengeteget segíthetne, ha a nagyobb országok tényleg teljesen leállítanák a dízeles és a benzines autók gyártását, hiszen így szépen lassan kipucolhatnák ezeket a kocsikat az utakról.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb