Franciaországban tilos lesz az olaj- és gázkitermelés

június 27th, 2017

Még ebben az évben törvénybe foglalhatják, hogy Franciaországban szigorúan tilos lesz az olaj- és gázkitermelés – legalább is a környezetvédelemért felelős, úgynevezett „ökológiai átmenet” miniszter szerint.

Nicolas Hulot, aki korábban környezetvédelmi intézkedései és természetfilmjei miatt volt népszerű hazájában, az őszre várja a törvény elfogadását. Eszerint Franciaország nem ad ki majd új engedélyt az olaj- és gázkitermelésre.

Ezen kívül Hulot megadóztatná a dízelt is, ezzel felgyorsítva azokat a folyamatokat, amelyek ugyan már elindultak az országban, de csigalassúsággal folynak.

Franciaország elektromosságának 75 százalékát a nukleáris energiából nyeri, nemrég elfogadtak egy olyan törvényt, amely 2025-re ezt redukálná 50 százalékra. Ez persze jól hangzik, de nem ilyen egyszerű – rengeteg munkahely veszik el vele, és Hulot attól tart, hogy az olaj- és gázkitermelés betiltásával is hasonló lesz a helyzet. Éppen ezért úgy gondolja, hogy fokozatosan kell bevezetni a változtatásokat, és nem egyszerre, mert annak súlyos jogi következményei is lehetnek.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb