Forgalomban töltenék fel az elektromos buszokat Izraelben

március 27th, 2017

Egy startup megoldaná az elektromos autók és buszok töltésének problematikáját – a munkatársak olyan rendszerrel álltak elő, amelynek segítségével útközben lehetne tölteni a buszok motorját.

Hiába állnak rendelkezésre az elektromos autók és egyéb közlekedési eszközök most már szinte bárki számára, még mindig nem tartunk ott, hogy az emberek nagy része ilyen környezetkímélő járművekkel ingázna minden nap. Ennek egy nyomós oka az, hogy az ilyen elektromos eszközök feltöltése hosszú időt vesz igénybe, és egyelőre még korántsem mondható, hogy elég töltőállomás lenne a városokban (Budapesten például még édeskevés ahhoz, hogy nagyobb számú elektromos autót ellásson).

Az izraeli ElectRoad startup most ezt a problémát oldaná meg azzal, hogy működés közben töltené az elektromos buszokat – így nem lenne szükség nagyobb akkumulátorokra és több töltőállomásra sem. Az egész rendszer alapja egy vezeték nélküli töltőrendszer, amelyet az utak alá, mindössze nyolc centiméteres mélységben kellene elhelyezni, majd a buszokba is beépíteni egy ehhez kapcsolódó töltőszerkezetet, és voilá – vezetés közben töltődik az akkumulátor anélkül, hogy a vezetőnek bármit kellene tennie érte.

A technológia még mindig a kísérleti fázisban van, de már bevetették Tel Avivban élesben is, és remekül működött. Az ElectRoad sokat vár a találmánytól: szerintük ez csökkenteni fogja az akkumulátorok méretét, így a buszok súlyát, ezáltal az árukat is. A vállalat szerint 88%-os töltési hatékonysággal számolhatunk, ami azért, valljuk be, elég jól hangzik.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb