Fákat vesznek feleségül a nők Mexikóban

március 15th, 2018

A faölelgetés és a fához láncolás már a múlté: Mexikóban újabb módszerekkel mutatják ki a környezetvédelem iránti elkötelezettségüket a nők. Félhivatalos ceremónia keretein belül, menyasszonyi fejdíszben hozzámennek a fákhoz Oaxaca tartományban, hogy felhívják a figyelmet az illegális fakitermelés és erdőkivágás káros hatásaira.

Ha valaki mostanában a Mexikói Oaxaca tartományban jár, ne lepődjön meg, ha azt látja, hogy fiatal nők többé-kevésbé menyasszonyi ruhában fákat ölelgetnek: a helyiek ugyanis jelképesen hozzámennek a fákhoz, ezzel hívva fel a figyelmet az illegális fakitermelésre és az erdőpusztítás káros hatásaira. A tartományban ugyanis egyre nagyobb mértékben folyik a törvényen kívüli munka, a helyi nők pedig arra törekszenek, hogy minél kevésbé pusztítsuk az anyatermészetet.

Bár a házasságok nyilvánvalóan nem állják meg a helyüket jogilag, remek módjai annak, hogy felhívják a figyelmet az illegális fakitermelésre – hiszen a hírük már bejárta a világsajtót, és még ide, Magyarországra is eljutott. Egész Mexikóban virágzik a fekete fakereskedelem, de Oaxaca az a tartomány, amelyet a leginkább érint a bűnözőkartellek által irányított illegális tevékenység.

A kitermelés nemcsak az erdőtakaró eltűnése miatt problémás, az egész ország éghajlatát megváltoztatja. A Huffington Post szerint például hozzájárul a Mexikót egyre komolyabban sújtó szárazságokhoz is.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb