Fából készül az új, környezettudatos jógamatrac

május 17th, 2018

Talán nem olyan meglepő, hogy a jógabiznisz, mint iparág, fontosnak tartja a környezettudatosságot és a fenntartható életmódot – nem csoda, hiszen egyébként is a természetközeliséget hirdeti. A Corc Yoga Mat névre keresztelt jógamatrac viszont még egy lépéssel ennél is tovább megy: parafából készül, ráadásul fenntartható gazdálkodásokban növesztett fák parafájából.

A legtöbb jógamatrac elképesztően környezetszennyező anyagból készül: úgynevezett polivinil-kloridból, ami egyáltalán nem bomlik le. Ráadásul nekünk sem tesznek túl jót: a PVC olyan gázokat bocsájt ki magából, amelyek a tüdőnkbe jutva nagyon károsak, és hosszú távon komoly egészségügyi problémákhoz vezethetnek. Nem csoda, hogy a PVC az egyik legkárosabb műanyagfajta a világon – nem is baj, ha más alternatívákat keresünk helyette.

A jógaipar nem is rest, már vannak a piacon sokkal környezetbarátabb megoldások is – de a Corc Yoga Mat mindegyiken túltesz, hiszen parafából készül, de nem is akármilyen parafából: fenntartható ökogazdálkodásokban termesztett fák parafájából.

Ráadásul gyönyörű is, és csak úgy virít róla, hogy környezettudatos. A matracokat Portugáliában gyártják, és olyan fákból készítik, amelyek minden kilencedik évre teljesen újranövesztik parafás rétegeiket. Így nem kell fákat kivágni ahhoz, hogy ez egy hosszú távon is fenntartható vállalkozás legyen.

A Corc Yoga Mat vállalata egyébként 20 ezer ember számára jelent biztos munkát, és olyan cégekkel lép partnerségbe, amelyek több mint száz éve a parafabizniszben utaznak. Így biztosan nem csak környezettudatos a matrac, hanem teljesen profi is – azok szerint pedig, akik kipróbálták, természetesen a jógázáshoz tökéletesen használható. Puha, de jól tapad, és ami még fontosabb: nem lélegzünk be mérgező kemikáliákat akkor, ha használjuk.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb