Ezekről a csomagolóanyagokról nem is hinnéd, hogy nem lehet őket újrahasznosítani

március 31st, 2017

Nagyon jó, ha otthon és a munkahelyen szelektíven gyűjtöd a hulladékot, és figyelsz arra, hogy mindent a megfelelő helyére tegyél a szemetesben. Csakhogy vannak olyan anyagok, amikről nem is hinnénk, hogy nem lehet őket újrahasznosítani, így rossz helyre dobjuk őket – figyelj oda ezekre a csomagolóanyagokra, hogy ne szennyezd velük a szelektív kukák tartalmát!

Színezett üveg

Az üveg az egyik leggyakrabban újrahasznosított anyag, ám ha nem átlátszó, vagy barna színű, a színezés miatt gyakran nem tudják feldolgozni az újrahasznosító üzemekben – vagy ha igen, akkor is megnövekedett költségekkel és lassabb feldolgozási idővel, így egyáltalán nem lesz hatékony az eljárás.

Természetes és szintetikus kombinációk

Ez egy igazi horror az újrahasznostítás szempontjából, hiszen képtelenség szétválasztani a természetes és a mesterséges anyagokat egymástól, ha szelektív gyűjtőbe akarjuk őket kidobni. Persze itt most nem arról beszélünk, amikor valamit műanyagba és papírba is becsomagolnak – léteznek olyan vegyes csomagolóanyagok, amelyek alapvetően természetes és mesterséges anyagok keverékei, mint például a rugalmas műanyagok.

Bioműanyag

Bár van olyan bioműanyag, amely újrahasznosítható – ez a ritkább, és általában kizárólag magas hőmérsékletű, erre a célra épített üzemekben bomlik le, ráadásul egyáltalán nem újrahasznosítható. Persze még így is jobb megoldás, mint a hagyományos műanyag, de egyáltalán nem jelenti azt, hogy érdemes szelektíven az újrahasznosíthatók között gyűjteni.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb