Ezeket a növényeket ültesd, ha nem akarsz vizet pazarolni

augusztus 9th, 2017

A virágoskert nagyon szép tud lenni, de gyakran elképesztően sok édesvizet kell pazarolnunk ahhoz, hogy a növények életben maradjanak – ez pedig az egyre fogyó ivóvíz miatt nem túl szerencsés. Mutatunk néhány olyan növényt, amelyeknek nem túl nagy a vízigényük, így kifejezetten környezetkímélő a tartásuk.

Körömvirág

A körömvirág igazán hálás virág – jól tűri a szárazságot, és a sok és direkt napfényt is kedveli. A meleggel sincs baja, így nyáron nem kell aggódni, hogy kipusztul. Ráadásul nagyon szép is: akár 6 centiméter átmérőjű virágot hozhat, amelynek színe a világossárgától a mély narancssárgáig terjedhet. Bármelyik kertnek díszévé válhat.

Keleti mák

A keleti mák, más néven díszpipacs szereti a napfényt, bár az árnyékot is elviseli. Jól tűri a szárazságot, de nyár végén, a nagy melegben elhullajtja leveleit, hogy aztán ősszel megint kihajtson. A kert színeihez is szépen hozzáadhat: a virága a fehértől kezdve a mélyvörösön át az élénk rózsaszínig színeződhet.

Kasvirág

A kasvirág is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint az előző két növény: jól bírja a szárazságot, a tűző napfényt, de a korábbiakkal ellentétben az árnyékkal sincsen semmi baja, a fagyot is jól tűri. Július és szeptember között virágzik, hajtása 60–180 centiméter magasra is megnő.

Orgona

Az orgona itthon nagyon kedvelt növény, de kevesen tudják, hogy igazából nagyon igénytelen is, így egyszerű tartani. Illatos, szép virágokat hajt, és kifejezetten jól bírja a szárazságot. Virágai fehér, világos lila és sötétlila színekben is pompázhatnak.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb