Ezek a legzöldebb tech cégek

október 21st, 2017

A Greenpeace listát készített arról, melyek a leginkább környezetbarát tech cégek a világon. A felsorolás első és hátsó fele is meglepő!

A Greenpeace Guide to Greener Electronics (Útmutató a zöldebb elektronikához) kimutatása az alapján rangsorolta az elektronikai cégeket, hogy milyen az energia-, az erőforrás-felhasználásuk, valamint a hozzáállásuk a vegyi anyagok használatához. Mindegyik területen a vállalatok átláthatóságára, elkötelezettségére, teljesítményére és érdekképviseleti tevékenységére is figyeltek.

A lista első helyén egyértelműen az etikus okostelefonokat gyártó Fairphone áll, ami azért nem is csoda – konfliktusmentes területekről érkezik az eszköz, javítható és teljesen újrahasznosítható, és olyan munkások építik, akik fair fizetésért dolgoznak. A második helyen azonban meglepő módon az okostelefonóriás Apple áll. A Greenpeace szerint a vállalat rengeteget fejlődött azzal, hogy a zöld energiafelhasználásra fókuszál, és kiiktatta a mérgező kemikáliák jó részét a gyártási folyamatokból.

A lista hátsó végében kullog azonban a Samsung és az Amazon. Utóbbival a legnagyobb gond az, hogy nem túl átlátható a környezettudatos vagy környezetszennyező tevékenysége és a szénlábnyoma, így nem is igazán lehet lenyomozni, hogy pontosan mennyire zöld a vállalat. A Samsunggal a fő probléma az, hogy nem igazán igyekszik csökkenteni a környezeti hatásait, és nagyon kevés megújuló energiát használ a vállalat működése során.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb