Ez a műanyagzacskó ehető, iható, és könnyen bomlik

március 28th, 2017

Egy Bali székhelyű vállalat a műanyagzacskói összetételét alakította át ahelyett, hogy arra várt volna: a vásárlók változtatják meg a szokásaikat, és kevesebb műanyagot fognak használni. Az Avani ügyesen kijátszotta a rendszert, és környezetbarát zacskókat hozott létre.

Már Bali is szennyezett

Bali már régen nem az a fehér homokos, pálmafás paradicsom, ami korábban volt – a tengerpartjai ma már ugyanolyan szennyezettek, mint a világ minden más pontján találhatók, részben az ország saját szeméttermelése miatt, részben pedig az óceán által partra mosott hulladékok következtében. Egy itteni székhelyű vállalat úgy döntött, nem vár többet arra, hogy a vásárlók műanyagfogyasztási szokásai változzanak meg, helyette inkább a saját műanyagzacskóit alakítja át környezetbarát csomagolássá.

Károsanyag nélkül lebomló zacskók

Minden percben több mint egymillió műanyagzacskót használunk a világon, ezek mindegyikének több száz évre van szüksége ahhoz, hogy lebomoljon. Az Avani nevű vállalat most lokálisan megoldotta a problémát: zacskói nem a hagyományos műanyagból, hanem maniókagyökérből és egyéb természetes gyantákból készülnek. A talaj állapotához és összetételéhez mérten 3-6 hónap alatt teljesen lebomlanak, szén-dioxiddá és biomasszává válnak, mindenféle káros melléktermék nélkül.

Akár meg is ihatod!

A zacskók egyébként melegvízben feloldódnak, ez a víz pedig ezután egész nyugodtan elfogyasztható akár emberek, akár állatok számára is. Hideg vízben a zacskó felpuhul, és ehetővé válik – állítólag az állatok számára még finom is, bár az emberi ízlelőbimbóknak nem biztos, hogy a legkellemesebb. De ha vannak otthon halaitok, csirkéitek, vagy bármilyen más háziállatotok, a videók tanúsága alapján imádni fogják a zacskókból készült nassolnivalót.

Kép forrása: AVANI

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb