Ez lehet a jövő autógumija

október 19th, 2017

A Michelin új autógumija gyakorlatilag nem is gumiból van, és nem kell felfújni, így kiküszöbölődik a balesetveszélyes kilyukadás lehetősége.

A Vision névre keresztelt autókerék lehet az autógumi leváltója: nincs hozzá szükség beléfújt levegőre, a szivacsos, különleges struktúrája fixen marad, így kiküszöbölődik a balesetveszélyes gumilyukadás lehetősége.

A Michelin szerint a hálószerű struktúrát újrahasznosított és / vagy lebomló gumidarabokból is készíthetik, amivel még zöldebb lesz a kivitelezés. Az autógumik ugyanis legalább annyira környezetszennyezők, mint bármilyen más műanyag, és szinte soha nem kerülnek újrahasznosításra.

Ezen kívül ez lehet az első olyan autókerék, amit újra lehet tölteni – a szó olyan értelmében, hogy kopás során mindig egy új réteget lehet rá nyomtatni háromdimenziós technikával, ezzel meghosszabbítható az élettartama, és könnyebb az átváltás a téli és a nyári gumi között.

A kereket ezen kívül egy szenzorral is felszerelik, ami valós időben méri az elhasználódást – így a vezető mindig tudja, hogy mikor kell egy újabb réteget felhúznia a kopott fölé.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb