Ez az újrahasznosított vizes palack megoldhatja a műanyagszennyezés problémáját

május 31st, 2018

Egyre többször hallunk a műanyagszennyezés veszélyeiről – szerencsére, mert beszélnünk kell róla, és szerencsétlenségünkre, mivel egyre égetőbb problémát jelent a felgyülemlő műanyaghulladék. Egy brit vállalat most ennek megoldásában segít: teljesen újrahasznosított vizes palackot dobott a piacra, amelyben egyáltalán nincs műanyag – így nem is marad évszázadokig a szeméttelepeken és az óceánokban.

A Choose Water nevű brit vállalat palackja száz százalékosan lebomlik, és újrahasznosított anyagokból készült – gyakorlatilag papírból, amely egy vákuumos eljárás miatt marad meg ilyen formában. Az egyetlen olyan eleme a palacknak, amely nem bomlik le, az a vékony acélkupak, ezt azonban nagyon könnyen újra lehet hasznosítani.

Az IndieGoGo kampányoldalon azt olvashatjuk a palackról, hogy teljesen lebomlik, de újra is hasznosítható, így egyáltalán nem tesz kárt a környezetben. Ráadásul a bevétel száz százaléka egy Water for Africa nevű nonprofit szervezet számára gyűlik, amely, nem nehéz kitalálni, Afrikában szeretne minél több helyre tiszta ivóvizet eljuttatni.

Főkép: ch2oose.com

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb