Elektromos autón hajtott el a naplementébe a hercegi pár

május 22nd, 2018

Nagyon jó üzenetet közvetített Harry herceg és Meghan Markle esküvője: az hagyján, hogy Meghan elszántan küzd a nők egyenjogúságáért, a környezettudatosság is megjelent a menyegzőn. Egészen pontosan utána: Sussex hercege és hercegnője ugyanis egy elektromos kocsin hajtott el a fogadásra.

A királyi család sokak szerint idejét múlt intézmény – és valóban, sok politikai jogosultsága nincs sem a királynőnek, sem a közeli családjának. Mégis, minden, amit tesznek, szimbolikus jelentőségű, és nagyon sokat segíthet egy ügyön, ha a világ legismertebb királyi családjának sarjai kiállnak mellette.

Ez a helyzet a környezetvédelemmel is: amikor a királynő kijelentette, hogy betiltja az országban az egyszerhasználatos műanyagot, mindenki figyelme ennek a környezetszennyező anyagnak a felfüggesztése felé irányult. Most pedig a királyi család újabb szimbolikus tettével a környezettudatos közlekedés mellett tette le a voksát: az old timer kocsi, amiben Harry herceg és Meghan Markle elhajtottak az esküvői fogadásra, egy elektromossá alakított Jaguar volt.

 

Az autó egyébként Károly hercegé, és típus szerint egy E-Type Zero, amely egyelőre csak koncepció formájában létezik – Károlyé az egyetlen, amely már valóban létezik. Egy 1968-as E-Type elektromossá alakított változatáról van ugyanis szó, amelyet nem dobtak piacra – egyelőre.

Persze semmi gyakorlati jelentősége nincs annak, hogy Harry és Meghan nem dízeles kocsit választott, mindössze annyi, hogy ezzel is megmutatták, hogy a környezetvédelmet is a szívükön viselik.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb