Ehető-iható vízbuborékok helyettesíthetnék a műanyagpalackokat

április 14th, 2017

Egyértelmű, hogy a műanyagpalackok jelentik az egyik legnagyobb problémát környezetszennyezés szempontjából, hiszen nagy mértékben hozzájárulnak a műanyagszennyezéshez, ami a földi és a vízi élővilágot egyaránt szennyezi. Egy angol startup most megoldást kínálhat a problémára.

Egyszer s mindenkorra véget vethetnénk az elképesztő mennyiségű műanyaghasználat egy jó részének, ha a műanyagpalackokat kivonnánk a forgalomból – erre ad most használható és nagyon kreatív alternatívát egy londoni startup.

A Skipping Rocks Lab Ooho! névre keresztelt találmánya teljesen zöld, és könnyen lebomlik. Az egész lényege az, hogy a vizet nem környezetszennyező anyagba, hanem egy teljesen természetes membránba csomagolja, ami sokkal jobban is néz ki, és környezetbarátabb, mint a műanyagpalackos megoldás. Az egész természetes tengeri hínárkivonatból készül, és ha nem fogyasztják el (mert ehető), néhány hét alatt magától lebomlik.

A londoni startup először 2013-ban mutatta be az ötletet, de most lett még csak termék belőle. Egyelőre nem tartozik a legnépszerűbb találmányok közé, de ha belegondolunk, hogy az Egyesült Államok magában elhasznál évi 35 milliárd műanyagpalackot, biztosra mondhatjuk, hogy ha felkapják, hatalmas segítség lehet a környezetszennyezés elleni harcban.

 

 

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb