Egyre több zöld kozmetikai termék fogy

november 9th, 2017

A kozmetikai termékek piaca elképesztően környezetszennyező tud lenni – szerencsére egy friss felmérés szerint a vásárlók egyre inkább figyelnek arra, hogy zöld termékeket vásároljanak, és tudják, hogy milyen összetevőket kell figyelniük, ha környezettudatosak akarnak lenni.

A  Green Beauty Barometer (Zöld Szépségbarométer) kutatás során kiderült, hogy a környezetbarát szépségtermékek egyre népszerűbbek a vásárlók körében. Ma már a női vásárlók 60 százaléka megnézi az áru címkéjét, és elolvassa az összetevőket valamint a gyártási helyszínt, mielőtt bármit megvesz – ez sokkal több, mint amennyit az elmúlt években mértek.

A fiatal nők, azaz a 18 és 34 év közöttiek a leginkább körültekintőek azzal kapcsolatban, hogy milyen szépségápolási termékek érintkeznek a testükkel. Négyből három Y-generációs nő nyilatkozta azt a kérdőíven, hogy fontos neki a környezettudatos termékek vásárlása. A 35 és 54 év közötti nők 69 százaléka választja inkább a zöld termékeket, mint a hagyományos, nem környezettudatos változatokat. Ez tíz százalékkal magasabb arány, mint a tavalyi.

A terület, amelyen a nők leginkább megválogatják, mit vesznek le a polcról, az az arcápolás. A megkérdezettek 38 százaléka kizárólag természetes krémeket használ, 31 százalékuk pedig törekszik erre. A legkevésbé a körömápolás és a parfümök területén érdekli a női vásárlókat az, hogy mennyire környezetbarát és természetes terméket vásárolnak.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb