Egymillió elektromos autó száguld az európai utakon

augusztus 30th, 2018

Most először érte el ezt a számot az európai elektromos autó-flotta, ez óriási mérföldkő. A 2018-as eladások is szépen alakulnak.

A Business Green adatai szerint 2018 első felében az elektromos autók eladása 42 százalékkal növekedett az előző éves adatokhoz képest, amit szépen megdobott az, hogy a Nissan Leaf 2.0 nagyon jól megy a kontinensen. Mindezzel sikerült átlépni a mágikus egymilliós határt: most már ennyi elektromos autó száguldozik az európai utakon, a szakértők szerint pedig 2018 végére ez a szám már 1,3 millióra fog ugrani.

A szakértők azt is megjegyezték, hogy ez a trend szabályosan növekedni látszik, tehát nem arról van szó, hogy 2018 első felében valamiért nagyon megugrottak az eladások.

Persze ez még mindig nagyon kis mennyiség ahhoz képest, amennyi benzines autó rohangál az utakon, hiszen a 2018 első félévi eladásoknak még mindig mindössze 2 százaléka volt elektromos autó. De legalább az tisztán látszik, hogy az emberek kezdik megszokni ezt a kocsifajtát, és egyre bátrabban vásárolják – talán, ha kiépülne mindenhol hozzá a megfelelő infrastruktúra, akkor még többen döntenének ilyen autó vásárlása mellett.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb