Dizájnos, elektromos postabuszok jönnek Londonba

augusztus 25th, 2017

A környezetbarát buszokat arra fogják használni, hogy az elosztópontok között hordják a leveleket és csomagokat.  A királyi posta szerint az Arrival buszok akár 150 kilométert is képesek megtenni egy töltéssel.

Az Arrival vállalattal együttműködve a brit királyi posta elektromos buszokat vet be a következő hónapokban arra, hogy az elosztópontok között ezekkel hordják a leveleket és a csomagokat. A busz egy töltéssel akár 150 kilométert is képes haladni (persze nem számolva azt, hogy mennyire lesz megpakolva, illetve azt sem, hogy a belvárosi forgalomban hogyan boldogul), és ha lemerül, még mindig akad egy vészakkumulátora, ami beugrik az elektromos helyére.

A busz könnyű, összetett anyagokból áll össze (legalább is az Arrival honlapján ez olvasható), és állítólag egy ember négy óra alatt simán össze tudja rakni, ha megvan hozzá a képesítése. Az alkatrészcsere is hasonlóan egyszerű, negyed óra alatt kivitelezhető.

A belvárosi forgalomban az is fontos, hogy a busz vezetője nagyon széles szögben rálát az útra, hála a speciális dizájnnak. Ez azért jó, mert a belvárosi biciklisek és egyéb autósok nagyobb biztonságban lesznek az utakon. A jelenleg a posta által használt buszokhoz hasonló járművek ugyanis jelenleg a gyalogos halálos balesetek 20, a halálos biciklis balesetek 70 százalékáért felelősek.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb