Dizájnbútorok készülnek az amszterdami kanálisok hulladékából

március 20th, 2018

Környezetbarát és még szép is – nagyjából így lehetne összefoglalni a Plastic Whale Circular Furniture kollekció bútorait, amelyeket az amszterdami kanálisokból kihalászott szemétből készítenek.

A bútorgyártás nem tartozik a legzöldebb ipari ágazatok közé – általában szűz, azaz nem újrahasznosított anyagokból készülnek az új termékek, és csak hulladékot termelnek, akkor is, ha hosszú évekig használjuk őket. A Plastic Whale Circular Furniture kollekció most erre, és még két másik elég komoly, égető problémára nyújt megoldást újrahasznosított bútoraival.

A másik két probléma természetesen az, hogy egyre nagyobb hulladékmennyiséggel kell szembenéznünk globálisan, amivel nem igazán tudunk mit kezdeni – többek között az amszterdami kanálisok is tele vannak szeméttel, ami, ha nem bútor készülne belőlük, menne a szeméttelepekre. A hulladék nagy része pedig nem, vagy csak nagyon nehezen bomlik le, így elég egyértelműen környezetszennyezésről beszélhetünk – arról már ne is ejtsünk szót, hogy mi történik, ha ez a hulladék az óceánba kerül.

A holland Plastic Whale és Vepa vállalatok szerelemgyereke a Plastic Whale Circular Furniture, amely gyakorlatilag luxusszintű, nagyon jó minőségű irodai bútorokat kínál, szinte kizárólag az amszterdami kanálisok hulladékából gyúrva. A bútorok nemcsak zöldek, de nagyon dizájnosak is, ami az újrahasznosított termékeknél gyakran sajnos nem mondható el. A Plastic Whale alapítója, Marius Smit szerint a célkitűzés az volt, hogy közgazdasági értéket adjanak a műanyaghulladékoknak, és mindemellett minél több embert bevonjanak a környezettudatos projektbe.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb