Csendes és gazdaságos elektromos robogó a piacon

június 22nd, 2017

Úgy néz ki, mint egy Vespa, de elektromos, gazdaságos, csendes és nagyon zöld – az unu német startup elektromos robogója a városi közlekedés tökéletes környezetbarát megoldása lehet.

A nagyvárosok közlekedése jócskán hozzájárul a környezetszennyezéshez, és ahhoz is, hogy ezeken a területeken megnövekedjen a légzőrendszeri betegségek száma – hiszen a szmog az emberi szervezetet is megtámadja. Éppen ezért égető szükség van valamiféle alternatívára a városi közlekedés terén, és a rengeteg autót, buszt és metrót ki kell váltani zöldebb megoldásokkal.

Erre lehet tökéletes megoldás az unu nevű német startup elektromos robogója, amely 45 kilométer per órás sebességre tud gyorsulni, és akár 50 kilométer megtételére is képes. Ráadásul nagyon jól is néz ki.

Az unu szerint egyébként még pénzügyileg is megéri ilyen robogót vásárolni: akár 800 eurót, azaz majdnem 250 ezer forintot is meg lehet vele takarítani ahhoz képest, mintha kocsival járnánk. És akkor azzal még nem is számoltunk, hogy a károsanyag-kibocsájtás megspórolásával mennyi pénz takarítható meg.

A robogó kapható 1000W, 2000W, és 3000W Bosch elektromos akkumulátorokkal, és az alaphoz hozzá lehet adni még egy másik akkumulátort is, amivel duplázódhat a teljesítmény és a sebesség is. Ráadásul maga a motor is sokkal könnyebb, mint egy Vespa, mindössze 58 kilogrammot nyom, amely majdnem fele a híres vetélytársáénak. Az akkumulátorát pedig töltéshez ki lehet venni, így lényegesen leegyszerűsödik a feltöltés is.

Hasonló Cikkek

1 Comment

  • Jozsef Szabo

    jún th, 2017 6:14 DU. Reply

    Hát ezt már korábban kitalálta valaki és még olcsóbb is továbbá bővebb a választék.
    Itt megosztottam a weboldalt.
    🙂

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb