Csatlakozz a kihíváshoz: júliusban válj meg az egyszer használatos műanyagoktól!

június 30th, 2018

A Felelős Gasztrohős felhívására bárki csatlakozhat idén a nemzetközi mozgalomhoz, amely az egyszer használatos műanyagok elhagyását tűzte ki célul – legalább is júliusban. A Plastic Free July világszerte működik majd, és ha csatlakozni akarunk, nincs más dolgunk, mint ebben a hónapban elhagyni az olyan műanyagtermékeket, amelyeket csak egyszer használunk, aztán eldobunk.

A műanyagszennyezés elleni harc mostanában kifejezetten előtérbe került, ezért rengeteg óriásvállalat és lokális, kisebb cég dönt úgy, hogy elhagyja az egyszer használatos műanyagok legalább egy részét. Nem véletlen, hogy most nemzetközi mozgalomban buzdítják az átlagembereket is arra, hogy ne használjanak annyit ezekből a termékekből: a Plastic Free July, azaz a műanyagmentes július itthon is elindul, méghozzá főként a Felelős Gasztrohős, a HuMuSz és a Refill – Töltsd újra közreműködésével.

Ha csatlakozni szeretnél, nincs más dolgod, mint július hónapban minél kevesebb egyszer használatos műanyagot használni a mindennapokban: olyanokra kell gondolni, mint a szívószálak elhagyása, a nejlonzacskók mellőzése, vagy a műanyag evőeszközök lecserélése. Mindez egyáltalán nem kerül semmibe, plusz energiát sem igényel, viszont a környezetünknek rengeteget segítünk vele.

Az itthoni esemény linkjét egyébként itt találod, ha szeretnéd Facebookon is felvállalni, hogy a júliusod most egyszer használatos műanyagoktól mentes lesz.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb