Búcsú a címkéktől: hatékony módszereket vet be a Tesco az élelmiszerhulladék csökkentésére

május 31st, 2018

Világszerte számos helyen megszűnnek a „minőségét megőrzi” címkék a Tesco gyümölcs- és zöldségpultjaiban – erre azért van szükség, mert az áruházlánc szeretné csökkenteni az élelmiszerhulladék mennyiségét, és úgy véli, hogy ezzel lényeges különbséget érhet el.

A probléma a Tesco szerint alapvetően az, hogy az emberek nem tudnak különbséget tenni aközött, hogy valami meddig őrzi meg a minőségét, és meddig fogyasztható. Számos országban ugyanis ezeket külön címkéken jelzik, így a Tescóban is – a minőségét megőrzi annyit jelent, hogy a gyártó vagy szállító addig vállal felelősséget a termék (esetünkben zöldség vagy gyümölcs) kiváló minőségéért, de több mint valószínű, hogy még utána is jó ideig fogyasztható.

A Tesco szerint a címkék teljes eltüntetésével a vásárlók nem fognak összezavarodni, és kevésbé lesznek hajlamosak arra, hogy teljesen jó, minőségileg még megfelelő zöldséget és gyümölcsöt dobjanak ki a kukába.

Tudjuk, hogy a friss zöldségek és gyümölcsök azok, amelyeket az emberek a leggyakrabban kidobnak, teljesen feleslegesen – még fogyasztható lenne, mielőtt élelmiszerhulladék válik belőle. A Tesco pontosan ez ellen szeretne harcolni a mostani intézkedéseivel.

Az áruházlánc több mint 70 üzletében szabadul meg a címkéktől a gyümölcs- és zöldségosztályon, és azt reméli, hogy így kevesebb élelmiszerhulladék fog születni a háztartásokban. Így a vásárlók kénytelenek lesznek maguk eldönteni, hogy az adott zöldség vagy a gyümölcs ehető-e még, vagy sem.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb