Biciklivel gyűjti össze ez a férfi a szemetet London kanálisaiból

július 28th, 2018

Egy üzletemberből lett környezetvédő meghackelt egy biciklit úgy, hogy az képes legyen vízen is működni, aztán elindult Londonban, hogy összegyűjtse a szemetet a kanálisokból és a Temzéből – olyan, mintha egy tündérmese lenne, de egyáltalán nem az. Dhruv Boruah tényleg ezt csinálja, és Temze Projektnek nevezte el a munkát.

Dhruv Boruah jól kereső angol menedzser és tanácsadó, aki úgy döntött, hogy a környezetéért is tesz valamit: átalakította a biciklijét, hogy az képes legyen fenn maradni a vízen is, majd a Temzén és a kisebb kanálisokon korzózva összeszedi a folyóban található szemetet. Ahogyan ő mondja, kicsit Jézussá változik, hiszen végigbiciklizik a vízen – csak ő még hulladékot is szed közben.

Ezzel együtt arra buzdítja az embereket, hogy minél kevesebb műanyagot használjanak, sőt, az arra járó kajakosokat és csónakázókat is arra sarkallja, hogy ők is gyűjtsenek össze szemetet a vízből. A folyó szennyezettsége ugyanis nemcsak a londoniaknak probléma – a műanyaghulladék a sodrással eljut a tengerekbe, ahol az egész ökoszisztémát felboríthatja, és súlyosan veszélyeztetheti a biodiverzitást.

Ha ez még nem lenne elég, vízmintát is gyűjt az útjai közben, és geotagging segítségével megjelöli, hogy hol a legszennyezettebb a folyó.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb