Az USA a saját tempójában fogja csökkenteni a károsanyag-kibocsájtását

november 18th, 2017

Az ENSZ klímacsúcsán az Egyesült Államok hivatalos küldöttsége elmondta, hogy továbbra is célja az üvegházhatású gázok kibocsájtásának mérséklése, csak nem a párizsi klímaegyezmény tempójában, hanem a sajátjában.

Az Egyesült Államok továbbra is tervezi, hogy kiszáll a párizsi klímaegyezményből, ráadásul minél előbb – Donald Trump azonban leszögezte, hogy ez nem azt jelenti, hogy nem fogják csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsájtását, csak nem az egyezményben leírtak szerint.

Az Egyesült Államok helyettes államtitkára, Judith Garber Bonnban elmondta, hogy számukra a fő cél az, hogy úgy csökkentsék a károsanyag-kibocsájtást, hogy közben biztosítsák az energiaellátást a lakóik számára, és az energiaszektor sérülését is meg akarják akadályozni. Ettől függetlenül nekik is céljuk, hogy minél kevesebb üvegházhatású gázt engedjenek a környezetbe.

Ez szimpatikusan hangzik, de egyáltalán nem segít a helyzeten: nem véletlen, hogy a párizsi klímaegyezményben úgy vannak megfogalmazva a teendők, ahogy – ezek nélkül esélyünk sincs, hogy megállítsuk a lassan visszafordíthatatlanná váló globális felmelegedést. Ha az USA akár csak egy kicsit is kivonja magát a felelősség alól, már komoly gondjaink lesznek.

Az azonban reménykedésre adhat okot, hogy nem minden állam ért egyet Trump klímapolitikájával – rengeteg külön intézkedéseket vezet be a kibocsájtások csökkentésére, és több állam ugyanúgy a párizsi klímaegyezmény tagjának tekinti magát akkor is, ha az ország kilép belőle.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb