Az új svéd futóőrület még a környezetnek is jót tesz

február 5th, 2018

Terjed a plogging, ami nagy vonalakban annyit jelent, hogy Svédországban a futók napi kilométereik közben nemcsak a kilókat izzadják le, de szemetet is szednek – szó szerint. A sportos kedvű környezetvédők utána általában képet is lőnek az eredményről, és minél furcsábbak a szemetek, annál nagyobb a sikerélmény.

Svédországban az Instagramon új őrület hódít: a plogging hashtag alatt egyre több fotó jelenik meg, ahogyan futók ülnek, állnak vagy fekszenek kisebb-nagyobb szeméthalmok mellett. Hogy mit jelent ez az egész? Azt, hogy a svéd futók konkrétan szemetet szednek sportolás közben – ilyet se nagyon látni a Margitszigeten!

Egyre inkább példát vehetünk a svédekről, akik tökéletesen összekötik a testmozgást a környezetvédelemmel – ráadásul még az egészségüknek is jót tesznek, hiszen a szemétszedős futás olyan, mintha intervál edzést tartanának, ami nagyon jót tesz a keringésnek. Bár azt is nagyon nehéz elképzelni, hogy Svédországban egyáltalán van szemét, de így az a minimális is eltűnik, ami eddig volt – win-win mindenkinek!

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb