Az IKEA is betiltja az egyszer használatos műanyagokat

június 18th, 2018

Egyre több ország és óriásvállalat áll ki a műanyagszennyezés ellen: a legújabb jelentkező az IKEA, amely szintén az egyszer használatos műanyagtermékeknek üzen hadat, ahogyan azt mostanában egyre több cég tette, sőt, még az Európai Unió is tervbe vette. Az IKEA határideje 2020, és az egyszer használatos műanyagmentesség mind a termékekre, mind az éttermekre vonatkozik.

A műanyagszennyezés szerencsére egyre szélesebb körben kap szerepet a környezetvédelem területén – nem csoda, hogy mostanában úgy tűnhet, minden nagyvállalat és szervezet hadat üzen az egyszer használatos műanyagoknak. Abszolút pozitívumként könyvelhető el, hogy a műanyagszennyezés elleni harc sokkal gyorsabban terjed, mint mondjuk a légszennyezettség visszafogása, hiszen egyszerűbb kézzel fogható feladatokat és projekteket létrehozni – elég, ha például egy vállalat nem használ több szívószálat.

A legújabb, aki beáll a sorba, az az IKEA, a svéd lakberendező óriásvállalat 2020-ig akarja eltüntetni az összes egyszer használatos műanyagot a boltjaiból és éttermeiből. Ez azt jelenti, hogy nem lesz több szívószál, tányér, pohár, hűtőzacskó, műanyaggal bevont papírtányér és pohár az áruház kínálatában és a büfében sem.

Ez nem az egyetlen olyan vállalkozás azonban, amit az IKEA a környezetvédelemért a nyakába vett: 2020-ra már csak megújuló energiából szeretne működni, a termékeket újrahasznosított anyagokból állítaná elő, sőt, 2025-ig a házhozszállítást is zéróemissziósra tervezi.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb