Az élelmiszeripar melléktermékeiből készítenek egészséges ételeket

november 17th, 2017

Az egyre nagyobb problémává váló gyerekkori elhízást és az élelmiszeripar felhasználatlan melléktermékeinek kidobását akarja megállítani a Planetarians vállalat magas rost- és fehérjetartalmú élelmiszereivel.

Az élelmiszeripar során rengeteg olyan melléktermék jön létre, amelyek ehetők ugyan, de nem használják fel őket. Ezeket használja fel a Planetarians vállalat süteményei elkészítésére: az első „prototípus” például egy olajpogácsa, amelynek alapanyagai olajos növények préselése közben keletkeznek, mint például a repce- és napraforgófeldolgozás során.

A Planetarians nem kizárólag az élelmiszerhulladékkal akar kezdeni valamit, az egyre komolyabb problémát jelentő gyerekkori elhízásra is megoldást kínál. A termékei ugyanis fehérjében és rostban gazdagok, de kalóriában szegények, ezért tökéletes élelmiszernek bizonyulnak a keveset mozgó, sokat ülő gyerekeknek. A cél az, hogy a mozgásszegény életmód ellenére a kóros elhízást visszafordítsuk, és egészségesebb élelmiszert biztosítsunk a fiataloknak.

A termékek előnye még az, hogy nem kerülnek sokba – mivel jórészt fel nem használt, egyébként kidobandó hulladékból állnak, nem magas az előállítási költségük. Így még olyan családok is megengedhetik maguknak a Planetarians élelmiszereit, amelyeknek figyelniük kell a havi költéseikre.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb