Az Apple újrahasznosított anyagokból gyártaná a termékeit

május 16th, 2017

Az Apple egyik fő környezetvédelmi célja jelenleg az, hogy megszüntesse a bányászattól való függésünket – mindezt pedig azzal szeretné elérni, hogy újonnan piacra dobott készülékeit (így az új iPhone-okat is) kizárólag újrahasznosított alapanyagokból fogja gyártani.

A techóriás Környezeti Felelősségvállalási Jelentésében (Environmental Responsibility Report) fejtette ki, mit kíván elérni az elkövetkezendő néhány évben. Az írásból kiderül, hogy az Apple az egész gyártási folyamatot át akarja írni, már ami a bányászattól a hulladékgazdálkodásig bezárólag történik. „A lánc most lineáris: az alapanyagokat kibányásszák, a terméket elkészítik, ami aztán a hulladékban kap helyet, és kezdődik az egész elölről. A cél az, hogy ezt a láncot bezárjuk, és folyamatossá tegyük” – olvasható a jelentésben.

A vállalat azonban azt is leszögezte, hogy egyelőre pontos tervük nincs arra, hogy ez az egész hogyan fog végbemenni – ritkán tesznek olyat, hogy előbb jelentenek be valamit, mintsem meglegyen rá a konkrét akcióterv, de ez most egy ilyen eset volt. A fő cél egyébként az, hogy teljesen elszakadjanak a bányászattól és az attól való függőségünktől, és képesek legyenek kizárólag újrahasznosított alapanyagokat felhasználni a gyártáshoz.

Az első lépés a dolog felé kétségkívül az, hogy az Apple-használók most már visszavihetik régi telefonjaikat a gyártónak, hogy azok ne a közönséges hulladékban kössenek ki, hanem a cég újra tudja őket hasznosítani.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb