Az amerikaiak készek elektromos kocsira váltani

május 9th, 2018

Egy friss közvélemény-kutatás szerint 20 százalékuk arra készül, hogy a következő kocsivásárlásnál már csak az elektromos változatok közül válasszon. Ha ez tényleg bekövetkezik, az USA komoly előrelépést tehet a környezettudatosság felé.

A plug-ines elektromos autók eladása az Egyesült Államokban márciusban tetőzött – ez annyira nem nagy meglepetés, tekintve, hogy ahogy halad előre az idő, úgy lesznek ezek az autók egyre népszerűbbek. Az viszont már inkább nagy szó, hogy az AAA friss közvélemény-kutatása során az az eredmény jött ki, hogy az Egyesült Államokban az emberek 20 százaléka véli úgy, hogy a következő autója már nem benzines, hanem elektromos lesz.

Ez azt jelenti, hogy ötből egy amerikai már abban gondolkodik, hogy lecseréli a benzines kocsiját elektromosra. Persze ez még nem azt jelenti, hogy így is fog történni – teljesen más kitölteni egy kérdőívet, és valójában megvenni azt az autót –, de a növekvő tendenciát jól mutatja, és azt is, hogy a köztudatba egyre inkább beszivárog az elektromos autó lehetősége. Ez persze annak is köszönhető, hogy az amerikai piacon egyre nagyobb a választék a környezettudatosabb autókból is, pár évvel ezelőtt még csak néhány márka árult elektromos vagy hibrid kocsikat.

Persze ez még mindig gyerekcipőben jár például Norvégiához képest, ahol a márciusi autóeladások közül 55 százalék eladott kocsinak volt plug in-lehetősége, azaz a megvásárolt kocsik több mint felét elektromosan is lehet tölteni. Az Egyesült Államoknak még van hová fejlődnie, de ha lassan is, már elindult a környezettudatosság útján a közlekedés szempontjából is.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb