Átússza a Csendes-óceánt egy férfi, hogy felhívja a figyelmet a szennyezettségére

május 24th, 2018

Annak ellenére, hogy valószínűleg már mindenkinek a könyökén jön ki, hogy mennyire nagy bajban vannak az óceánok a környezetszennyezés miatt, egyelőre nem teszünk szinte semmit azért, hogy ez ne így legyen – Ben Lecomte ez alól egyértelműen kivétel, hiszen azt tervezi, hogy átússza a Csendes-óceánt azért, hogy felhívja a figyelmet arra, mekkora a baj.

Ha azt mondjuk, hogy valaki hosszútávúszó, valószínűleg még mindig nem az fog beugrani, hogy 8800 kilométert képes maga alá gyűrni – pedig pont erre vállalkozik Ben Lecomte, akitől ugyan nem idegenek a hosszabb távok, ekkorára azért még ő sem merészkedett, egészen eddig.

Az úszó célja az, hogy felhívja a figyelmet az óceán szennyezettségére, ezért pedig elindul Kaliforniából, hogy aztán végül Japánban érjen földet. Persze kísérni fogja egy jacht is, amelyen enni, inni és aludni fog (egyértelmű, hogy nem egyhuzamban tervezi a távot), de még így is húzós lesz a dolog, főleg azért, mert nagyon valószínű, hogy az útja keresztezni fogja a fehér cápák migrációs útvonalát.

Szóval, ha nem lenne elég a napi átlagosan 8 óra úszás, és az eltervezett napi 50 kilométeres táv, Bennek még a cápákkal is szembe kell néznie. Az egész projektet egyébként nagyjából 180 naposra tervezte, ez persze majd azon is fog múlni, hogy hány cápa akad az útjukba, milyen lesz az időjárás, és hogyan bírja Ben szervezete a megerőltetést.

Ben volt egyébként az első ember, aki átúszta az Atlanti-óceánt, így az egész környezet nem új számára – de azért mégiscsak kicsit nagyobb falat a Csendes-óceánt átszelni. A tervek szerint egyébként a Nagy csendes-óceáni szemétszigeten is átvezet majd az útja, így testközelből figyelheti majd meg, mekkora kárt teszünk a környezetünkben.

Így, hogy a cél is nemes, tényleg nagyon szurkolunk neki, hogy épségben földet érjen Japánban, és az úszással sikerüljön még több ember figyelmét felhívni arra, mennyi szemét is van az óceánjainkban tulajdonképpen.

Főkép: Seeker

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb