Átalakult a MET tulajdonosi szerkezete

július 5th, 2018

Átalakult a jelentős tőkebevonáson dolgozó MET tulajdonosi szerkezete, az európai mércével is jelentős energia-ipari csoport közel 80 százalékos tulajdonosa az eddigi vezérigazgató, Lakatos Benjamin lett, aki a tranzakció hátteréről nyilatkozott a Világgazdaságnak.

Lakatos Benjamin vezérigazgató lett a svájci központú MET csoport több mint 80 százalékos tulajdonosa, a fennmaradó, közel 20 százalékot a menedzsment többi tagja vásárolhatja meg. Lakatos Benjamin az újonnan létrehozott MET Capital Partners AG-n keresztül érvényesíti a tulajdonosi jogait, míg a további vezetők a MET ManCo AG közbeiktatásával juthatnak részesedéshez.

A cég eddigi tulajdonosai a Mol, a Wisd Holding és a MET ManCo voltak.

A menedzsment azért kezdeményezte a tranzakciót Lakatos Benjamin bejelentése szerint, mert a csoportnak a növekedéséhez szignifikáns tőkebevonásra van szüksége.

„A vételár konkrét összegét a felek nem szándékozzák nyilvánosságra hozni” – válaszolt a Világgazdaságnak a vezérigazgató.

Az árról annyit közölt, hogy azt a 2017-es auditált beszámoló alapján kalkulálták, a tulajdonrészeket pedig a MET Capital Partners AG mindenkitől ugyanazon az áron, tulajdoni hányadának megfelelően vásárolta meg.
A teljes cikket a vg.hu-n olvashatjátok!

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb