A legnagyobb hotellánc is csatlakozott a szívószálellenes mozgalomhoz

július 22nd, 2018

Lassan mindegyik nagy vállalatnak leesik, hogy nemcsak környezetvédelmi, de marketingszempontból is megéri nemet mondani az egyszer használatos műanyagokra. A Marriott Hotels most jutott el odáig, hogy meg merje tenni ezt az óriási lépést: jövőre 6500 szállodájából fogja kitiltani a műanyag szívószálakat.

Törekedhetünk mi arra, hogy a mindennapokban kevesebb műanyagot használjunk (és kell is, hiszen ez is rengeteget számít, ha hosszabb periódusra gondolunk), de addig nem fogunk tudni semmit elérni, amíg a nagyvállalatok tömeges mennyiségben gyártják és használják az egyszer használatos műanyag termékeket. Ezért is olyan nagy szó, hogy egyre többen vállalják, hogy a helyettesíthető termékeket megszüntetik, és helyükre környezetbarát módszerekkel igyekeznek pótlást helyezni. Most a Marriott Hotels, a világ legnagyobb szállodalánca döntött úgy, hogy nemet mond a műanyag szívószálakra.

A hotellánc jövőre fogja betiltani az egyszer használatos műanyagokat mintegy 6500 szállodájában, ami már azért is óriási lépés, mert a számítások szerint évente egymilliárd szívószáltól menekül így meg a környezet, ehhez pedig hozzájön még a forró italokhoz használt műanyag kevergetőpálcika, amit nagyjából 250 millióra becsülnek. Ez már olyan szám, amit igenis meg fog érezni a környezetünk is, főleg a tengeri élővilág – hiszen a tengerparti hotelekben használt műanyagok is nagyobb eséllyel kerülnek a vízbe, mint a szárazföldi lerakóhelyekre.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb