A Disney is drasztikusan csökkenti a műanyaghasználatát

július 29th, 2018

A Disney a legújabb vállalat, amely a kevesebb műanyaghasználat útjára lép. A cég a parkjaiban, óceánjáró hajóin és az üzleteiben is csökkenteni fogja az egyszer használatos műanyagok mennyiségét.

2019 közepére a Disney is szakít az egyszer használatos műanyagokkal: első körben a szívószálak és az italkeverők lesznek azok, amelyek kikerülnek a vállalat névjegyét viselő üzletek, parkok és hajók repertoárjából. A számítások szerint ezzel 175 millió szívószállal, valamint 13 millió keverőből lesz kevesebb hulladéka a vállalatnak.

A hajókon továbbá az egyszer használatos piperetermékeket és a szobákban található egyéb ajándékokat is lecserélik újrahasznosíthatóra vagy újratölthetőre – így járnak majd például a tusfürdős és samponos flakonok, vagy az eddig műanyagból készült poharak, és a papírtörlők korának is leáldozott.

Ez azért fontos lépés a környezetvédelem számára, mert a Disney inspirálhatja a fiatalabb generációkat arra, hogy ne használjanak annyi műanyagot. A vállalatnak nagy befolyásoló ereje van a gyerekekre, és ha ők már ilyenkor azzal találkoznak, hogy lehet környezettudatosabban is élni, talán természetesebb lesz számukra, mint a mai felnőtteknek.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb