9 állam fogott össze Trump klímapolitikája ellen

szeptember 4th, 2017

Amikor Donald Trump eltörölte az Egyesült Államok korábbi kílmapolitikáját, és kiszállt a párizsi klímaegyezményből, rengeteg újságcikk szólt arról, hogy minden további erőlködés teljesen felesleges, és nem lesz értelme tartani magunkat a megállapodásokhoz. Azóta azonban kiderült, hogy az amerikai államok Trump nélkül is tartják a kvótákat: most újabb 9 állam fogadta meg, hogy 2030-ra újabb 30 százalékot csökkent a károsanyag-kibocsájtásán.

A Regionális Üvegházhatású Gáz Kezdeményezés (Regional Greenhouse Gas Initiative, RGGI) kilenc északkeleti államot takar magában: Connecticut, Massachusetts, New York, Delaware, Maine, Maryland, New Hampshire, Rhode Island és Vermont a kezdeményezés 2009-es megalakulása óta már 40 százalékot faragott a károsanyag-kibocsájtásán, most pedig újabb célokat tűztek ki maguk elé.

2030-ra most újabb 30 százalékkal kevesebb üvegházhatású gázt szeretnének kibocsájtani. Bár ez elsőre nem tűnhet annyira soknak, mint amennyit a párizsi klímaegyezmény meghatározott volna, mindenképpen fontos lépés afelé, hogy az Egyesült Államok Trumppal szemben is tartsa a környezetvédelmi céljait.

Főkép: Flickr / Gage Skidmore

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb