5 tipp, amivel csökkenthetjük a papírhulladék mennyiségét

december 24th, 2017

Rengeteg papírhulladékot gyártunk minden egyes nap, amelynek jó részét azért könnyedén meg lehetne előzni, ha ügyesebbek lennénk. Ehhez adunk most tippeket!

Ne nyomtassunk, ha nem muszáj!

Teljesen feleslegesen nyomtatunk ki e-maileket és más dokumentumokat, ha nem muszáj, ne tegyük! Ha nincs rá fizikai formában szükségünk (mondjuk lefűzéshez), akkor inkább maradjon az interneten elektromos formában.

Rendszerezzünk az előfizetéseinket!

Tényleg elolvasunk minden olyan újságot, amelyet megrendeltünk? Kiírtuk a postaládánkra, hogy nem kérünk reklámújságot? Még mindig jön a telefonkönyv, amikor nem nyitottuk ki évek óta? Nézzük át, mire fizetünk elő, és mi jön a postán, aztán gondoljuk át, hogy valójában mire is van szükségünk.

Kérjünk elektronikus számlát!

Ha még mindig van, ahol papíralapú számlát használunk, váltsunk elektronikus változatra! Gyorsabb és egyszerűbb befizetni, ráadásul nem kell feleslegesen fákat kivágni azért, hogy eljussanak hozzánk.

Ne használjunk papírszalvétát!

Inkább szövetet vásároljunk, és mossuk rendszeresen. A papírszalvéta színtiszta pazarlás, teljesen felesleges nagy mennyiségben vásárolni – igen, még karácsonykor is!

Letörölhető táblára írjunk otthon!

Teljesen felesleges post it-ekre írogatni egymásnak, amiket aztán úgyis kidobunk a kukába. Tökéletes megoldás lehet, ha veszünk egy letörölhető táblát, és arra írjuk ki az üzennivalókat.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb