5 módszer, ami segít kevesebb húst enni

július 30th, 2017

Arról már korábban is írtunk, hogy a vegetarianizmus nem feltétlenül a legjobb módszer a környezettudatosság útján, de a mértéktelen húsfogyasztás is nagyon káros a bolygóra nézve. Itt is az arany középút a megoldás, ami kevesebb húsfogyasztást jelent – ehhez adunk most tippeket!

Állj át a növényi fehérjére!

A húsevés egészségügyi szempontból azért fontos, mert a húsokból könnyedén fehérjét nyerhetünk, ami nagyon fontos a szervezet számára. Növényi eredetű ételekből is kaphatunk azonban megfelelő mennyiségű fehérjét: a tofu, a szója, a tejtermékek és a magvak mind tartalmaznak proteint.

Főzz levest!

A húsmentes ételek sokszor kevésbé laktatóak, mint a húsos társaik, nagyon sok embernek ezért hiányzik a tányérról az állati fehérje. Ha te is így érzel, a húsmentes napodon legyen kétfogásos az ebéd, és készíts egy nagy adag zöldséges levest, ami eltelít a második fogás előtt!

Tanulj új recepteket!

A vegetáriánus ételek egyáltalán nem unalmasak – nem csak salátát és üres kenyeret jelent, ha úgy döntesz, aznap búcsút mondasz a húsnak. Nézz utána neten, milyen ízletes és különleges ételeket lehet főzni hús hozzáadása nélkül is!

Tervezz előre!

Az előző tipphez kapcsolódik ez is – ha tudod, hogy a héten melyik nap nem szeretnél húst enni, tervezd meg részletesen, mit fogsz főzni, vagy hol fogsz ételt vásárolni. Így sokkal könnyebb tartani magadat az előre eltervezett fogadalomhoz.

Vásárolj olyan zöldségeket, amelyeknek szezonja van!

Ezek a legolcsóbb és leginkább vitamindús gyümölcsök és zöldségek – nem utaznak több ezer kilométert, hanem gyakran hazai termelőktől érkeznek. Ráadásul sokkal finomabbak is, mint azok, amelyek messziről érkeznek.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb