4 ökoszálloda, amit látnod kell

augusztus 10th, 2017

Szerencsére az ökoturizmus egyre inkább háttérbe szorítja a hagyományos, környezetszennyező módszereket, és mára rengeteg ökoszállás közül választhatunk, ha utazni akarunk. Mutatunk közülük négy egészen elképesztőt!

Whitepod, Svájc

A luxus és a jégkunyhó ritkán kerül össze egy mondatba úgy, hogy a „nem” tagadószócska ne kerüljön be közéjük, a svájci Whitepod azonban pontosan ilyen – 15 környezettudatos dóm várja azokat, akik a svájci hegyek között szeretnék eltölteni a vakációjukat. Télen síelésre, nyáron túrázásra tökéletes a környék, a kunyhók mindegyike teljesen környezetbarát, még a fűtést is a környező erdőből gyűjtött ágakkal oldják meg.

Al Maha Sivatagi Resort és Spa, Dubaj

Ki ne szeretne a sivatag dűnéi között eltölteni egy-két napot, és igazi beduin hercegnek vagy hercegnőnek érezni magát? Az Al Maha-sivatagban erre van lehetőség, ráadásul egy olyan környezetben, amely aktívan részt vesz a terület környezetvédelmi programjában, és segít visszatelepíteni a helyszínre például a veszélyeztetett nyársas antilopot.

Jean-Michel Cousteau Resort, Fidzsi

Jean-Michel Cousteau-nak egyébként is szívügye a környezetvédelem, és főleg a tengeri élővilág megóvása, így nem csoda, hogy az általa üzemeltetett luxusüdülő központjában is a fenntarthatóság áll. A programok is tükrözik a témát: rengeteg olyan aktivitás közül választhat az, aki ide érkezik, amelyek a tengeri élet megismerésére irányulnak.

E’Terra, Bruce Peninsula

A kanadai Bruce Peninsula nevű félszigeten található az E’Terra, amely igazán különleges kikapcsolódási lehetőséget nyújt az ide látogatóknak. Hamarosan 12 felfüggesztett minivilla áll majd a vendégek rendelkezésére, amelyek fenntartása és konyhája is környezettudatos lesz. Az üzemeltetők egészen addig nem is adnak tájékoztatást a resort helyéről, amíg valaki le nem foglalja a kívánt helyszínt – így biztosak lehetünk abban, hogy senki nem fog minket zavarni.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb