4 ok, amiért hagyjuk el az előre csomagolt salátákat

április 22nd, 2018

Csomagolt zöldségeket vásárolni nagyon kényelmes – elég nagy az esélye, hogy már meg vannak mosva, össze vannak keverve előre, és sokat nem kell velük dolgoznunk, hogy használhatóak legyenek. De van négy komoly okunk arra, hogy inkább hagyjuk el ezeket a zöldségeket, és válasszuk az eredeti, csomagolatlan formájukat.

1: Elvesznek a vitaminok

Az előre csomagolt saláták nagy része akár már többhetes is lehet – éppen ezért rengeteg vitamint és ásványi anyagot veszít, sőt, nem is olyan finom, mint a friss változatok. Sokkal jobban járunk az eredeti salátákkal, ha mi vesszük meg és keverjük össze őket, így nem veszik el belőlük az a rengeteg tápanyag, amiért megvesszük őket.

2: Gondoljunk a vízfogyasztásra!

Statisztikák szerint az előre csomagolt salátákat nagyjából háromszor mossák át – ez pont kettővel több a szükségesnél, ezért óriási vízpazarlásról beszélhetünk. Ez pedig leginkább azért probléma, mert egyre fogy a tiszta édesvíz a bolygón.

3: Rengeteg a hozzáadott mesterséges kemikália

Valamivel tartósítani is kell azokat a salátákat – nem véletlenül maradnak nagyjából frissek hetekig. Ha csomagolatlanul vesszük őket, lehet, hogy hamarabb megromlanak, de legalább biztos, hogy nem viszünk be a szervezetünkbe feleslegesen méreganyagokat.

4: A műanyag

Ez a leginkább nyilvánvaló hátránya a csomagolt salátáknak: teljesen feleslegesen használunk el műanyagcsomagolást olyan zöldségekre, amelyeknél egyébként semmi szükség rá. Így megsokszorozódik az egy főre jutó műanyaghasználat, ami jelenleg az egyik legkomolyabb környezetszennyezési katasztrófa a világon.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb