4 módszer, hogy zöld szülő legyél

augusztus 28th, 2017

Fontos, hogy a gyerekeket már nagyon korán környezettudatosságra szoktassuk – ehhez adunk most néhány könnyen betartható tippet!

Szerettesd meg velük a természetet!

A gyerek minél több időt tölt el a természetben, annál jobban ráérez, hogy miért is kellene megvédenünk. Egy betondzsungelben felnőtt fiatal soha nem fog olyan kapcsolatot kialakítani a természettel, mint az, akit kezdettől az állatokhoz és növényekhez közel neveltek. Fontos, hogy a gyerekek megértsék, hogy ez a bolygó alapvető állapota, nem a városok és a felhőkarcolók – erre a legjobb módszer az, ha sokat van a szabadban.

Milyen legyen a kapcsolatuk az ételekkel?

Persze, az is fontos, hogy a gyerek egészséges ételeket egyen – de ugyanilyen fontos, hogy megtanítsuk, hogy az ételpazarlás nagyon rossz dolog, és hogy mindig csak annyi élelmet vegyen magához, amennyit meg is eszik. Ha alapból így tanítjuk a gyereket, az lesz neki a természetes, ha nem gyárt élelmiszerhulladékot.

Figyelj a kacatokra!

Ha olyan felesleges dolgokat vásárolsz meg a csemetéknek, amikkel úgysem fognak játszani, csak a hulladékot növeled, és nem tanítod meg nekik, hogy a szükségtelen dolgokat felesleges megvenni. Ha rengeteg a kacat otthon, tartsatok kacatmentesítő napot, amikor elmagyarázod a gyereknek, miért is kell megválnia a soha nem használt dolgaitól, aztán ajándékozzátok el a cuccokat, hogy azt is megtanulja, milyen adni, és nem csak kapni.

Mozgasd a gyereket!

Ha fiatal korától rászoktatod a gyereket a mozgásra, később hajlamos lesz több helyre gyalog vagy biciklivel járni – ezzel pedig a környezetnek tesz jót. Ha már egész pici kora óta csak autóval viszed a csemetét, ehhez fog hozzászokni, és amint meglesz a jogsija, ő is csak autóval lesz hajlandó mozogni – legalább is ezt mutatja a nagy számok törvénye, persze vannak kivételek. A legegyszerűbb módja annak, hogy ezt kivédd, hogy már korán megszeretteted vele a mozgást.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb