4 módszer, hogy kevesebb műanyagot használj a nyáron

július 25th, 2017

Nyáron nagyon könnyű belefutni a műanyagcsapdákba, hiszen alapvetően többet aktívkodunk, mint télen. Hogyan érdemes elkerülni, hogy több műanyagot használjunk a kelleténél?

Óvatosan a nyári sütögetésekkel!

A nyár egyik legnépszerűbb időtöltése a szabadban történő sütögetés – nem is véletlenül, az ilyen ételeknek azért teljesen más ízük van, mint a sütőben sütött húsoknak. Ha többen gyűlünk össze egy esti barbecue partira, figyeljünk arra, hogy ne műanyag evőeszközöket, tányérokat és poharakat adjunk a vendégeknek – inkább vegyünk olcsóbb, de nem eldobható változatokat, mert ilyenkor rengeteg műanyaghulladék tud összegyűlni.

Flip-flop, a strand rémálma

Persze, mindenki flip-flop papucsokban mászkál a tengerparton, pedig ennél rosszabb minőségű és környezetre károsabb lábbelit ritkán látni. Ezek a papucsok nagyon hamar elszakadnak, és tiszta műanyagból készülnek, így akárhányszor eldobsz egyet, a környezetet károsítod. Invesztálj be egy jó minőségű papucsra, ami több nyáron keresztül kibírja a gyűrődést!

Vegyél kevesebb vízi játékot!

Nincs is kényelmesebb, mint egy matracon sodródni a tengerben a part felé, de ha nem vigyázol, a pénztárcádat és a környezetet is súlyosan károsíthatod vele. Ha rossz minőségű felfújható játékokat veszel, kevésbé bírják a gyűrődést, és hamar vásárolhatsz újat – a régit pedig dobhatod ki, ami még több műanyagszennyezést eredményez. Keress strapabíró változatokat, és ha teheted, fektess be egy nem műanyag matracba, ami ugyan drágább, de biztosan tovább tart!

Óvatosan a koktélokkal!

Egy-két sex on the beach-csel még semmi baj nincsen, hacsak nem teszed tele apró esernyőkkel, szívószálakkal és színes szúrókákkal. A szívószálak által okozott szennyeződés már komoly probléma világszerte, pláne ha a többi, italba belekerülő díszítőelemeket is hozzávesszük. Ha iszol valamit, ne kérj szívószálat, sem egyéb játékot bele, ezzel úgy védheted a környezetedet, hogy egyáltalán nem fogod kevésbé jól érezni magad közben!

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb