4 elengedhetetlen lépés ahhoz, hogy energiahatékony házad legyen

március 30th, 2017

Persze, biztosan kaptál már milliónyi tanácsot arról, hogyan turbózd fel a házadat minél zöldebbre (többek között mi is adtunk már erre is tippeket). Ez a 4 lépés nélkül azonban nem lehet teljesen energiahatékony, és ezáltal környezetbarát az otthonod – ha mindenképpen szeretnél odafigyelni a környezetre, ezekkel a tippekkel kezdd!

  1. Minél zöldebb anyagokat használj!

Ha építkezel, sokkal könnyebb dolgod lesz – hiszen ilyenkor már rögtön megmondhatod a kivitelezőknek, hogy csakis olyan anyagokat használjanak, amelyeknek alacsony a szénlábnyomuk, vagy amelyek minél közelebbi gyártóktól érkeznek (tudod, hogy a szállítással ne szennyezd a környezetet). Ha megteheted, a már létező házadat is alakíttasd át úgy, hogy minél több zöld anyag legyen benne, és minél kevesebb környezetszennyező.

  1. Figyelj a szigetelésre!

Itt megint előnyben vagy, ha építkezel, vagy felújítasz – már alapból olyan ablakokat és ajtókat kell vásárolnod, amelyek jól szigetelnek, és nem engedik be a hideget a lakásba. Ha nem engedheted meg magadnak, hogy nagy felújításokba kezdj, akkor szigeteltesd újra a nyílászárókat, hogy ne fűts és hűts az utcának.

  1. A világítás létfontosságú!

El sem tudod képzelni, mennyi pénzt és energiát spórolhatsz azon, ha energiahatékony LED-világítással rakod körbe a házat. Egyszer s mindenkorra felejtsd el a hagyományos villanykörtéket, és cseréld ki mindenhol őket hosszabb életű, kevesebb energiát fogyasztó LED-izzókra!

  1. Figyelj a vízvezetékekre!

Egy csöpögő csap vagy enyhén folydogáló vécé valószínűleg nem zavar annyira, hogy intézkedj miatta – pedig kellene! Éves szinten egyáltalán nem gazdaságos, és egyáltalán nem környezetbarát, ha az egyébként is kevés édesvízkészletet fogyasztod feleslegesen. Nézess át minden olyan helyet, ahol esetleg kijuthat a víz a csövekből, és ha hibát találnak, javíttasd meg – hosszabb távon megéri a befektetés!

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb