4 egyszerű tipp, amivel zöldebben kezdheted az őszt

augusztus 19th, 2017

Megállíthatatlanul közeledik az ősz, lassan eltűnik a jó idő, és beköszönt a szeles és esős évszak. Már adtunk tippet arra, hogy a nyári környezetszennyezési csapdákat hogyan tudod kikerülni, most pedig abban segítünk, hogyan kezdheted minél zöldebben a legszínesebb évszakot.

Nézd át a ruhatáradat!

Biztosan sok olyan átmeneti ruhát találsz a szekrényed mélyén, amit már jó ideje nem hordtál, és minden ősszel előveszed ugyan, de soha nem húzod fel. Gyűjtsd ezeket össze, és ajándékozd oda valakinek, akinek szüksége van rá, vagy add el őket valahol – a használtruha-kereskedelemnek hála a fast fashion ruhacégek sokkal kevesebb árut gyártanak, hiszen nem tudnak annyit eladni. Ha pedig csak simán kidobnád a megunt ruháidat, a szemétdombokon kötnének ki, és csak nagyon lassan bomlanának le.

Nézz utána, mi van szezonban!

Nagy igazság, hogy mindig azok a zöldségek és gyümölcsök a legolcsóbbak, amelyeknek éppen szezonjuk van – ráadásul ezeket helyi árusoktól kaphatod meg, akik nem utaztatják meg az árujukat több ezer kilométeren keresztül, környezetszennyező módszerekkel. Nézz utána, hogy milyen zöldséget és gyümölcsöt érdemes vásárolnod ősszel, melyek azok, amelyeket a helyi piacon is kaphatsz, és gondold át, ezekből hogyan tudod összeállítani az étrendedet!

Nézesd át a szigetelést!

Hamarosan jön a fűtési szezon, és rengeteg energiát (vele együtt pedig pénzt) dobhatsz ki szó szerint az ablakon, ha nincs jól leszigetelve a házad. Lehet, hogy egy kis kiadást jelent a fűtési időszak előtt befoltoztatni a lyukakat (képletesen persze), de hamar visszajön az ára, ha arra gondolsz, hogy végre nem az utcát fogod fűteni, hanem a saját lakásodat.

Komposztálj!

Nem csak az élelmiszerhulladékot komposztálhatod, a kertedben elhaló növényeket és a lehullott faleveleket is. Ha van lehetőséged, és olyan közösségben élsz, ahol tudsz komposztálni, ne hagyd ki az esélyt arra, hogy így járulj hozzá a környezeted egészségéhez!

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb