4 dolog, amivel észrevétlenül szennyezzük a környezetet otthon

december 31st, 2017

Még akkor is belefuthatunk ezekbe a hibákba, ha egyébként környezettudatosnak gondoljuk magunkat, és figyelünk arra, hogy minél zöldebben éljünk. Gondoljuk át, hogy az otthonunkban megtalálhatók-e ezek a termékek, illetve tesszük-e ezeket a látszólag ártalmatlan dolgokat.

Antibakteriális szappan

A triklozán nevű kémiai anyag, ami ezekben a szappanokban megtalálható, dioxinná alakul a napfény és a kloroform találkozásának hatására. Ez pedig egyre csak gyűlik a természetben, és egyáltalán nem tesz jót a környezetnek. Ha bekerül a természetbe, az algákra is veszélyes lehet: megakadályozza, hogy fotoszintetizáljanak, így elpusztulhatnak.

Hagyományos tisztítószerek

Ha a boltban kapható, hagyományos tisztítószereket használjuk a lakásunkban, akkor biztos, hogy szennyezzük a környezetet, méghozzá nem is akármennyire. Ezek olyan kemikáliákat tartalmaznak, amelyek a természetbe kerülve súlyosan károsítják azt, mind az élővilágot, mind pedig a mi egészségünket, ha az ételeken és csapvízen keresztül visszajut a szervezetünkbe.

Nem kapcsoljuk ki a készülékeket

Ha a telefontöltő bedugva marad, miután már nem használjuk, ugyanúgy áramot fogyaszt, csak kevesebbet. Ugyanez a helyzet a bekapcsolva maradt monitorokkal, a készenlétre állított kávéfőzőkkel és társaikkal is. Mindent kapcsoljunk ki és húzzunk ki, amikor nem használjuk!

Mindig a legújabb kütyüket vesszük meg

Az elektronikai hulladék egyre nagyobb problémát jelent a környezet számára, és a mennyiségét nagyban növeljük azzal, ha mindig a legújabb kütyüket vásároljuk meg, akkor is, ha épp nincs szükségünk rájuk. Gondoljuk meg, hogy kell-e nekünk az a legújabb telefonmodell, vagy eggyel nagyobb memóriájú külső meghajtó!

 

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb