4 dolog, amit nyugodtan elfelejthetsz a konyhából

április 30th, 2017

Vannak olyan mindennapi dolgok a háztartásban, amelyek elég környezetszennyezők, pedig semmi szükségünk nem lenne arra, hogy használjuk őket. Itt van például ez a négy mindennapi tárgy, amit egészen nyugodtan elfelejthetsz a konyhából.

Műanyag zacskók

Hajlamosak vagyunk mindent műanyagba csomagolni, holott teljesen felesleges – pláne annak tudatában, hogy a műanyagszennyezés jelenleg az egyik legnagyobb globális probléma a világon. Ha valamit be szeretnél csomagolni, használj szövetszalvétát, vagy olyan ételest, ami üvegből van – a műanyag ugyanis még az emberi szervezetre is rossz hatással van.

Folyékony szappan

A folyékony szappant sokkal egyszerűbb használni, mint a hagyományost, de lényegesen több műanyag kell a csomagolásához, így érdemesebb inkább a kicsit kevésbé kellemes, de környezetbarát megoldást választani. Ha mégis a folyékony mellett döntünk, csakis utántöltőt vásároljunk – bár ez sem sokkal jobb, de egy fokkal talán mégis zöldebb.

Tapadásmentes edények

Ma már rengeteg tanulmány foglalkozik azzal, mennyire egészségtelen a rengeteg kémiai anyag, amivel a gyártók elérik, hogy tapadásmentesek legyenek az edények. Nem csak a környezetre vannak rossz hatással ezek a kemikáliák, hanem az emberi szervezetre is, számos közülük például rákkeltő, és nagy részük a hő hatására elkezd feloldódni azokban az ételekben, amiket aztán minden nap fogyasztunk.

Eldobható edények

Valószínűleg ezt nem is nagyon kell magyarázni, de az eldobható papír- vagy műanyagedények nagyon környezetszennyezők. Egy nagyobb baráti összejövetelen kényelmesebb lehet ezeket használni, de talán érdemesebb mosogatni a vendégek után, mint annyira leterhelni a környezetet, mint amennyire egy nagyobb mennyiségű műanyagpohár le tudja.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb