3 módszer, amivel zöldebben vezethetsz

április 30th, 2017

Mind tudjuk, hogy az autók borzalmas terhet rónak a környezetre, és sokkal jobban tesszük, ha inkább nem ezekkel járunk a dolgunkra. Ha mégis muszáj kocsival menned, vagy igazán szereted, hogy ilyen kényelmes, akkor is tehetsz pár dolgot, hogy csökkentsd a környezetkárosító hatását. Itt van például három apró tipp, amit érdemes megfogadni.

Oszd meg a kocsit!

Sokkal kisebb az egy főre jutó károsanyag-kibocsájtás, ha nem csak te használod az autót, hanem viszel magaddal társakat is. Ha sokan jártok nagyjából egy környékről dolgozni vagy iskolába, beszéld meg a többiekkel, hogy elviszed őket, ezzel nekik nem kell szintén a környezetet szennyezni a saját kocsijukkal. Ugyanez a helyzet, ha gyakran jársz vidékre is.

Tekerd le az ablakot!

Jó dolog a klíma, de nagyon környezetszennyező. Hacsak nincs tényleg hatvan fok odakinn, ne erőltesd a mesterséges hideget, inkább húzd le az ablakot, és engedj be egy kis friss levegőt. Ha nem is ideális hőmérséklet jön be az ablakon, a légmozgás akkor is kellemesebbé teszi a hőmérsékletet is.

Tartsd formában a kocsit!

Ha nem viszed el időnként átnézetni és rendbehozatni az autót, rengeteg pénzt veszíthetsz, és környezetszennyezőbb is lehetsz tőle. Az elkopott gumik például sokkal több fogyasztással járnak együtt. Érdemes néha átnézetni szakértővel, hogy minden rendben van-e az autóval, és megjavíttatni mindent, amivel gond van, mert nem csak a környezetnek, de a pénztárcádnak is jót tehetsz vele.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb