3 hatékony módszer, hogy csökkentsd az ételhulladék mennyiségét otthon

március 27th, 2017

Az ételpazarlás és az elképesztő mennyiségű élelmiszerhulladék hatalmas terhet ró a környezetre. Annyi élelmiszert termelünk, hogy képtelenek vagyunk elfogyasztani, mindez pedig felesleges károsanyag-kibocsájtással jár. Pedig már otthon nagyon sok mindent tehetsz azért, hogy minimalizáld az ételhulladékod mennyiségét – adunk hozzá pár tippet!

Ne menj éhesen vásárolni!

Régi nagy szabály, hogy ha az ember éhesen megy bevásárolni, olyan dolgokat is vesz, amikre semmi szüksége nincs. Hogy ezt elkerüld, először is egyél, mielőtt elindulsz, másrészt írd össze pontosan, mire van szükséged, és maradj is a listánál, amennyire csak lehet. Így biztosan nem kerül a kosárba olyan, ami aztán hetekig áll majd a szekrényben, hogy utána úgy dobhasd ki, ahogy megvetted.

Ne dobd ki a maradékot!

Hajlamosak vagyunk a maradék, apró adagokat inkább kidobni, mint bármit is kezdeni velük. Pedig ezekbe akár még új életet is lehelhetünk, ha újragondoljuk őket. Egy maradék tésztából simán lehet vacsorára tésztasaláta, egy kis krumpliból krumplistészta. Ha végképp nem tudunk mit kezdeni vele, tegyük dobozba, és adjuk oda a rászorulóknak – biztosan örülnek egy kis meleg ételnek!

Fagyaszd le!

Tudod, hogy amit megvásároltál, nem azonnal fogod felhasználni, pedig romlandó? Ne várd meg, amíg megromlik, tedd inkább be a fagyóba! Ugyanez a helyzet akkor is, ha többet csináltál valamiből, mint kellene, és nagyon unod, hogy napok óta ugyanazt eszed. Ami megmarad, azt porciózd ki, és fagyaszd le – jó lesz az még későbbre!

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb