2020-ra elkészül a kínai erdőváros

december 12th, 2017

Sokáig csak tervként beszéltünk róla, de most megindul a kivitelezés: a kínai erdőváros, úgy tűnik, tényleg valósággá válik, és 2020-ban már be is költözhetnek az első lakói.

A Kína déli részén fekvő Guangxi tartományban elképesztő építkezések kezdődnek: megindul az első igazi erdőváros kiépítése, amely a tervek szerint a legzöldebb település lesz az egész világon. Nem is nehéz elképzelni, hogy honnan jön ez a szlogen: már a tervek is nagyon látványosak, pláne ha kicsit utána is olvasunk a dolognak.

A település nem véletlenül kapta az erdőváros nevet: a tervek szerint mintegy egymillió növényt telepítenek majd a településre, ezek közül száz különböző fafajtát, ezeknek negyvenezer egyedét. Ez már csak azért is fontos, mert a fák visszatelepítése komoly segítségünkre lehet a szén-dioxid elleni harcunkban, hiszen ezek a növények rengeteg szén-dioxidot kötnek meg, amire nagy szükségünk van az egyre durvuló klímaváltozás miatt.

Persze nem kizárólag azért lesz zöld a város, mert tele lesz fával: kizárólag zöld energiát fog használni, és minimális hulladékot szándékozik termelni, mivel mindent újra fognak hasznosítani, amit lehet. Nagyjából harmincezer ember befogadására lesz képes, ezeket az embereket üzleti és lakónegyed, valamint számos szabadidős helyszín, iskola és kórház szolgálja majd ki.

A tervek szerint 2020-ra elkészül majd, és az a tervezőcég felel érte, amely a milánói függőleges erdőt is megépíttette.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb